Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Křupavé zlaté bramboráčky a směs zeleniny, žampionů a kuřecího masa v pikantní omáčce tvoří skvělou kombinaci, na které si jistě pochutnáte. Pikantní chuť jídlu dodejte chilli papričkami.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Krok 2: Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na proužky, žampiony na kostky, cibuli na osminky, chilli papričky na kolečka, mrkve oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky a překrájíme na proužky.
Krok 3: Na omáčku v míse smícháme omáčky s chilli a vodou. Škrob přidáme chvíli před tím, než jí budeme zalévat směs a pořádně rozmícháme.
Krok 4: Maso obalené ve škrobu zprudka osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji.
Krok 5: K masu přidáme zeleninu a necháme 5-7 minut za občasného prohození opražit.
Krok 6: Když směs začne vonět, zalijeme ji naší tekutou omáčkou smíchanou se škrobem a necháme probublávat do zhoustnutí. To trvá cca 3-5 minut.
Krok 7: Nakonec přidáme na kousky nakrájenou jarní cibulku, promícháme a můžeme podávat, nejlépe na na sádle osmažených bramboráčcích.
Zveřejněno 13. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkENE
Moje poznámka
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkENE
Nejnovější recepty
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Zelné závitky
Přidáno před 4 hodinami
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 16 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 18 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 21 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno 13. 11. 2024 08:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Jak se najíst ve fast foodu? Bezlepkové burgery jsou rarita a pozor si musíme dávat i na hranolky
Low carb kakaové sušenky podle Hanky z Poděbrad. Máme recept na dokonalé vánoční cukroví, po kterém nepřiberete
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con carne
Ilona71 před 1 hodinou
Cikánský řízek
Fitulka před 1 hodinou
Brambory z papiňáku
Fitulka před 1 hodinou
Smažené cukety
Fitulka před 2 hodinami
Brambory s uzeninou z papiňáku
Fitulka před 2 hodinami
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 13 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 14 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 16 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 17 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
škrob bramborový,
žampióny,
paprika čerstvá červená,
mrkev,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
omáčka sojová,
sriracha,
chilli paprika sušená,
chilli paprika čerstvá,
voda,
škrob bramborový,
cibulka jarní
Komentáře