Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová směs v pikantní omáčce

Barevnou zeleninovou směs připravíme během chvilky, navíc velmi snadno. Zeleninu spojíme jednoduchou omáčkou ze zakysané smetany a sójové omáčky a pro pikantní chuť přidáme i trochu dijonské hořčice.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu důkladně očistíme a nakrájíme. Do hluboké rozehřáté pánve nalijeme olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme mrkev, restujeme, než začne cibule zlátnout, pak přidáme česnek, necháme rozvonět a poté podlijeme vodou nebo vývarem. Krok 2: Necháme mrkev mírně podusit a přidáme žampiony, cuketu a nakonec pórek. V misce nebo hrnečku rozmícháme sójovou omáčku s kurkumou, hořčicí a zakysanou smetanou. Krok 3: Přidáme podle potřeby vodu nebo vývar, lžičku škrobu a vidličkou promíchané vlijeme do pánve. Necháme přejít varem a dle chuti můžeme dosolit. Krok 4: Podáváme s pečivem dle vlastního výběru nebo s dušenou rýží, posypané zelenou natí cibulky.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 14. 11. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Byl to momentální nápad, co uvařit bez masa pro syna a litovala jsem, že toho nebylo víc (moc mi nezbylo).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová směs v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpBNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová směs v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpBNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, mrkev, česnek, cuketa, žampióny, pórek, kurkuma, smetana zakysaná, hořčice dijonská, škrob kukuřičný, sůl, vývar zeleninový, zelená nať

Přidat fotografie receptu