Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beskydský bigos

Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují a vše spojuje červené víno.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kousky a ve větším hrnci ho necháme rozpustit. Houby namočíme do vody. Cibule nakrájíme a zpěníme na špeku. Krok 2: Oba druhy masa nakrájíme na kostky, přidáme do kastrolu a orestujeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme červenou paprikou, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a podlijeme vínem. Krok 3: Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu dusit při mírné teplotě. Pak do kastrolu přidáme nakrájené kysané i čerstvé zelí a namočené houby i s vodou. Krok 4: Dusíme dalších 40 minut. Ke konci dušení ještě vsypeme nakrájenou klobásu. Krok 5: Podáváme s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydský bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkY7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydský bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkY7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špek, houby sušené, cibule, plecko vepřové, kližka hovězí, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín drcený, koření nové koření, bobkový list, víno červené, zelí kysané, zelí hlávkové, klobása

Přidat fotografie receptu