Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beskydský bigos

Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují a vše spojuje červené víno.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kousky a ve větším hrnci ho necháme rozpustit. Houby namočíme do vody. Cibule nakrájíme a zpěníme na špeku. Krok 2: Oba druhy masa nakrájíme na kostky, přidáme do kastrolu a orestujeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme červenou paprikou, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a podlijeme vínem. Krok 3: Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu dusit při mírné teplotě. Pak do kastrolu přidáme nakrájené kysané i čerstvé zelí a namočené houby i s vodou. Krok 4: Dusíme dalších 40 minut. Ke konci dušení ještě vsypeme nakrájenou klobásu. Krok 5: Podáváme s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydský bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkY7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydský bigos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkY7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špek, houby sušené, cibule, plecko vepřové, kližka hovězí, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín drcený, koření nové koření, bobkový list, víno červené, zelí kysané, zelí hlávkové, klobása

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu