Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z růžičkové kapusty

Krémová polévka z růžičkové kapusty a brambor se do chladného počasí skvěle hodí. Je jemná a smetanová a křupavé krutony a opečená slanina k ní pěkně ladí. Na přípravě není nic těžkého.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jitka540

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek a kořenovou petržel nakrájíme najemno. Nakrájenou směs za stálého míchání smažíme pět minut na oleji. Potom přidáme brambory, osolíme, opepříme a ještě pět minut opékáme. Růžičkovou kapustu nakrájíme na polovičky. Krok 2: Připravený základ polévky zalijeme vývarem a přisypeme kmín. Přidáme polovinu kapusty a přivedeme k varu. Po změknutí brambor polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Potom přidáme zbylou růžičkovou kapustu, dochutíme solí a krátce povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou. Krok 3: Toustový chléb nakrájíme na kostičky. Na pánvi na oleji chléb dozlatova osmažíme. Plátky slaniny pokrájíme a na pánvi nasucho opečeme. Krok 4: Polévku před podáváním ozdobíme opečeným chlebem a křupavými kousky slaniny.

TIP: Další oblíbené recepty z růžičkové kapusty

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z růžičkové kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EmA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z růžičkové kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EmA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, chléb toustový, brambory, cibule, česnek, petrželka kořenová, smetana, máslo, slanina, sůl, pepř mletý, kmín celý, vývar masový, olej

Přidat fotografie receptu