Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skřivánci na niti

Šťavnaté závitky z vepřového masa naplněné kysaným zelím a klobásou jsou opravdu lahodné. Podáváme je s dušenými kapustičkami a jako přílohu můžeme zvolit bramborový knedlík.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok opláchneme a dobře naklepeme. Plátky posypeme solí, mletým pepřem a sladkou paprikou. Krok 2: Kysané zelí vymačkáme a rozdělíme na plátky masa. Klobásu opláchneme, příčně a pak podélně rozřízneme na čtyři díly a rozložíme na zelí. Svineme a závitky zpevníme nití. Krok 3: Do pekáče nasypeme jednu nasekanou cibuli, vložíme připravené závitky, zalijeme pivem a v chladu necháme odležet. Pak pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut. Závitky občas obrátíme a přelijeme výpekem. Krok 4: Mezitím v pánvi rozpustíme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kapustu, lehce osolíme, opepříme, podlijeme a podusíme do měkka.  Krok 5: Nakonec skřivánky rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem, doplníme kapustičkami a podáváme například s bramborovým knedlíkem.

TIP: Další oblíbené recepty z růžičkové kapusty

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skřivánci na niti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEop

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skřivánci na niti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEop

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bok vepřový, klobása pikantní, zelí kysané, kapusta růžičková, cibule, máslo, pivo světlé, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu