Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása s kroupovou přílohou

Vinná klobása patří mezi tradiční vánoční pochoutky, pochutnat si na ní můžeme ale i kdykoliv během roku. Ochutnejte ji v netradiční kombinaci s ječnými kroupami, které ochutíte houbami a zelím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namáčení

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namáčení )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody a druhý den povaříme do měkka. Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody. Ze zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu. Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme namočené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme, dusíme do měkka a vydušení veškeré tekutiny. Krok 3: Na větší pánev dáme vařené kroupy, podušené houby, vymačkané zelí, zamícháme, podle potřeby ještě osolíme, okořeníme a společně prohřejeme. Krok 4: Klobásu rozdělíme na 4 kusy, každý stočíme, zajistíme párátkem a opečeme na sádle. Krok 5: Jídlo podáváme s kyselou okurkou a paprikou.

Zveřejněno 14. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása s kroupovou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wDJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása s kroupovou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wDJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kroupy ječné, cibule, sádlo, houby sušené, zelí sterilované červené, sůl, pepř mletý, kmín celý, klobása vinná, sádlo, okurky sterilované, paprika kozí roh

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu