Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-kapustový koláč

V tomto slaném koláči se skvěle prolínají chutě bešamelu, brambor a růžičkové kapusty. Příprava je velmi snadná, stačí uvařit bešamel a poté jen vše navrstvit do formy a zapéct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Zlehka opražíme. Přilijeme mléko, promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, stroužek utřeného česneku a nasekanou čerstvou petrželku. Krok 2: Brambory nakrájíme na tenké plátky. Kapustičky očistíme a přepůlíme. Krok 3: Do formy nalijeme vrstvu bešamelu. Na něj vyskládáme plátky brambor, kapustičky a opět zalijeme bešamelem. Tak postupujeme, dokud formu nenaplníme. Krok 4: Pečeme 35 minut.

Zveřejněno 17. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-kapustový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ylEB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, máslo, rajče, smetana zakysaná, mléko, česnek, kapustičky, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu