Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží sekaná se zeleninou

Drůbeží sekaná z mletého krůtího masa je plná zeleniny a skvěle ochucená. Připravte ji rodině k nedělnímu obědu. Můžete k ní podávat třeba bramborovou kaši a pokud by přece jen něco zbylo, sekaná bude výtečná i po studenu, jen tak na chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso opláchneme, očistíme a pokrájíme na kostky, které umeleme v mlýnku. Maso můžeme i nasekat v sekáčku. Krok 2: V mase uděláme důlek, přidáme vejce a směs promícháme. Krok 3: Na pánvi rozpustíme půlku másla a přidáme zeleninovou směs. Zeleninu dochutíme propasírovaným česnekem, solí a provensálským kořením. Koření rozdrtíme mezi prsty, vůně se tak snáze uvolní. Promícháme, odstavíme a necháme zchladnout. Krok 4: Připravenou zeleninu přidáme k masu a promícháme spolu se strouhankou a hořčicí. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Krok 5: Ze směsi navlhčenýma rukama vytvarujeme šišku, kterou přendáme do pečicí formy. Krok 6: Pokapeme olejem a lehce podlijeme vodou. Krok 7: Pečeme při 200 °C asi 30-35 minut dozlatova. Zbylé máslo přidáme asi v půlce pečení.

TIP: 20 nejoblíbenějších receptů na sekanou

Zveřejněno 17. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží sekaná se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rp7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží sekaná se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rp7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso krůtí, vejce, máslo, zelenina, sůl, pepř mletý, česnek, koření provensálské, strouhanka, hořčice plnotučná, olej

Přidat fotografie receptu