Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová bábovka s hroznovým vínem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Krok 2: V misce ušleháme 3 bílky se 4 lžícemi vody do nadýchaného sněhu. Krok 3: Do druhé mísy dáme 3 žloutky, vanilkový cukr, cukr krupici, změklé máslo a ušleháme do pěny. Přidáme
ořechy, kypřicí prášek, kefír, mouku a směs pečlivě promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a poklademe kuličkami hroznového vína. Aby víno nezůstalo na spodku bábovky, kuličky ještě koncem vařečky vpravíme do těsta (ne moc do krajů). Krok 5: Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40-50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto správně propečené. Po vytažení by špejle měla z těsta vyjít suchá. Krok 6: Necháme chvíli zchladnout a vyklopíme.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 17. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová bábovka s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJxG6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kefír, mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, ořechy mleté, máslo, vejce, voda, víno hroznové, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu