Postup přípravy
ořechy, kypřicí prášek, kefír, mouku a směs pečlivě promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a poklademe kuličkami hroznového vína. Aby víno nezůstalo na spodku bábovky, kuličky ještě koncem vařečky vpravíme do těsta (ne moc do krajů). Krok 5: Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40-50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto správně propečené. Po vytažení by špejle měla z těsta vyjít suchá. Krok 6: Necháme chvíli zchladnout a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxG6
Moje poznámka
Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxG6
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 7 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 8 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 2 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 4 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 4 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 5 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 6 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 6 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 6 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 6 hodinami
Suroviny:
kefír,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
ořechy mleté,
máslo,
vejce,
voda,
víno hroznové,
tuk,
strouhanka
Komentáře