Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorovaná esíčka z lineckého těsta

Velmi pěkně nazdobené linecké cukroví s máslovým vanilkovým krémem si o letošním adventu můžete připravit i vy. Duhové zdobení se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Takže s chutí do toho, podle tohoto receptu se vám určitě podaří a krásně ozdobí váš stůl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 35 porcí

35porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Krok 2: Těsto: Všechny suroviny zpracujeme do vláčného těsta a necháme 1 hodinu odpočinout. Krok 3: Těsto vyválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme tvary esíček a pečeme je na 170 °C asi 7 minut. Krok 4: Vždy dvě esíčka spojíme krémem. Krok 5: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme tukem. Z čokolády odebereme do čtyř malých skleniček (stačí sklenice na panáky) po 3 lžících a každou část obarvíme barvou (tmavě hnědou, žlutou, zelenou a červenou). Krok 6: Svrchní stranu esíček namočíme do bílé čokolády, od každé barvy uděláme po celé ploše špejlí několik kapiček a párátkem přes kapičky přejíždíme krouživým pohybem. Čokoláda musí být na cukrátku stále tekutá, proto ji musíme občas rozehřát.

TIP: Jak zdobit vánoční cukroví

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorovaná esíčka z lineckého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEAw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorovaná esíčka z lineckého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEAw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, skořice, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda bílá, omega, potravinářské barvivo gelové

Přidat fotografie receptu