Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové cukroví

Skvělé mandlové cukroví s voňavým vanilkovým krémem se rychle zařadí do vaší vánoční kolekce. Příprava podle našeho postupu je velmi snadná a určitě ji zvládne i začátečník. Ze stolu určitě zmizí velmi rychle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru, mleté mandle, vejce a mouku. Krok 2: Vše ručně zpracujeme do hladkého těsta, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut v chladu odpočinout. Krok 3: Vál lehce posypeme moukou a z těsta vyválíme placku silnou asi 3-4 mm. Vykrájíme cukroví, přeneseme jej na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut. Krok 4: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladnout a zašleháme do něj změklé máslo a mandlové aroma. Krok 5: Na polovinu cukroví naneseme krém a přiklopíme zbylými polovinami. Necháme ztuhnout v lednici. Krok 6: Na závěr máčíme do čokoládové polevy a ozdobíme mandlí.

Zveřejněno 18. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wlg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wlg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, kůra citronová, mandle mleté, vejce, mouka hladká, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, mandlové aroma, poleva čokoládová, mandle loupané

Přidat fotografie receptu