Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filé s hořčičnou omáčkou s kapary a bramborovým pyré

Oběd výživný, chutný a rychle hotový, na kterém si pochutnají jak dospělí, tak i děti, to je rybí filé s bramborovým pyré. S tímto receptem klasiku pozvedneme o úroveň výš. Jemné rybí maso doplní omáčka z créme fraîche, vína, kapar a bylinek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

NOWACO NOWACO

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filé Nowaco rozložíme na pečicí papír, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Takto pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 20 minut. Krok 2: Pórek nakrájíme na kolečka, česnek na tenké plátky. Krok 3: Do hrnce nalijeme olivový olej a orestujeme pórek. Po cca 2 minutách přidáme česnek a po dalších 2 minutách kapary. Krok 4: Přidáme mouku, promícháme a vlijeme bílé víno, créme fraîche, smetanu ke šlehání, obě hořčice, tymián, bobkový list a muškátový oříšek. Vaříme cca 5 minut na mírném ohni, dochutíme solí a pepřem. Na závěr vmícháme najemno nakrájenou petrželku. Krok 5: Brambory uvaříme do měkka. Po uvaření je vyšleháme do hladké směsi s horkým mlékem, studeným máslem, najemno nakrájenou pažitkou a solí. Krok 6: Filé Nowaco servírujeme na bramborovém pyré přelité omáčkou.

Zveřejněno 19. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé s hořčičnou omáčkou s kapary a bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWNRY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé s hořčičnou omáčkou s kapary a bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWNRY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filé, crème frâiche, hořčice dijonská, hořčice hrubozrnná, pórek, kapary, česnek, víno bílé, smetana ke šlehání, mouka hladká, bobkový list, olej olivový, tymián, ořech muškátový, brambory, mléko plnotučné, máslo, pažitka, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu