Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatrankové cukroví

Toto jednoduché cukroví má zajímavou chuť díky strouhané tatrance přidané přímo do těsta. Díky skořici a mletým vlašským ořechům pěkně voní. Cukroví ozdobíme libovolnými oříšky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 100 kusů

100kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Obě tatranky nastrouháme na jemném struhadle. Do misky odvážíme mouku, dále přidáme celé vejce, moučkový cukr, změklé máslo, rozemleté vlašské ořechy, mletou skořici a přidáme také nastrouhané tatranky. Krok 2: Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici několik hodin odpočinout, nejlépe přes noc do druhého dne. Krok 3: Pak těsto vyjmeme z lednice a znovu zlehka propracujeme. Potom rychle tvarujeme malé kuličky a oválky, aby se těsto moc nezahřálo. Do středu kuliček vmáčkneme lískový nebo vlašský oříšek, do oválků například arašídy nebo mandli. Krok 4: Cukroví klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na teplotu 150 °C. Pečeme přibližně 20 minut.

TIP: Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 20. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatrankové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wN6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatrankové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wN6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tatranka, mouka hladká, vejce, cukr moučkový, máslo, ořechy vlašské, skořice, arašídy

Přidat fotografie receptu