Tatrankové cukroví
Toto jednoduché cukroví má zajímavou chuť díky strouhané tatrance přidané přímo do těsta. Díky skořici a mletým vlašským ořechům pěkně voní. Cukroví ozdobíme libovolnými oříšky.
Postup přípravy
Krok 1: Obě tatranky nastrouháme na jemném struhadle. Do misky odvážíme mouku, dále přidáme celé vejce, moučkový cukr, změklé máslo, rozemleté vlašské ořechy, mletou skořici a přidáme také nastrouhané tatranky.
Krok 2: Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici několik hodin odpočinout, nejlépe přes noc do druhého dne.
Krok 3: Pak těsto vyjmeme z lednice a znovu zlehka propracujeme. Potom rychle tvarujeme malé kuličky a oválky, aby se těsto moc nezahřálo. Do středu kuliček vmáčkneme lískový nebo vlašský oříšek, do oválků například arašídy nebo mandli.
Krok 4: Cukroví klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na teplotu 150 °C. Pečeme přibližně 20 minut.
Zveřejněno 20. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatrankové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wN6
Moje poznámka
Tatrankové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wN6
Nejnovější recepty
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Přidáno před 3 hodinami
Linecké stromečky
Přidáno před 6 hodinami
Kapr se zeleninou z parního hrnce
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Proč se linecké těsto trhá? Cukrář Josef Maršálek připomíná zásadní chyby, kterým se ale dá snadno předejít
Sedm věcí, které byste v restauraci nikdy neměli dělat: Srkání špaget nebo okusování pečiva je zapovězeno, jde to i jinak
Tesco se zapojí do podzimní Sbírky potravin ve více než 180 obchodech i online
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí perník
KlaraVaj před 1 hodinou
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
askina před 2 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Terez1 před 4 hodinami
Jablečný závin z nekynutého těsta
satandik před 5 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 6 hodinami
Šunkofleky se sýrem
IvanaDufkova před 8 hodinami
Bramborové halušky
TMilu před 17 hodinami
Žampiónová omáčka
supportorlik před 21 hodinami
Jednoduché domácí housky
Kara Lane862 před 21 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Hanina65 19. 11. 2024 15:56
Suroviny:
tatranka,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
ořechy vlašské,
skořice,
arašídy
Komentáře