Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakožemlovka s jablky a tvarohem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 365 kJ /
1 999 kcal
Bílkoviny112,86 g
Tuky68,25 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 859 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy225,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Makovky nakrájíme na kousky a dáme do mísy. V mléce si rozkvedláme 4 žloutky, nalijeme na nakrájené makovky a promícháme. Ze 4 bílku si se špetkou soli a s 2 vanilkovými cukry ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho k navlhčeným makovkám. Krok 2: Tuto směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Na ni dáme vrstvu oloupaných a nakrájených jablek (já krájela V-krouhačem na hranolky), které posypeme skořicovým cukrem a rozinkami (mohou být předem namočené v rumu). Krok 3: Na povrch rozetřeme tvaroh, který si rozděláme s 1 vejcem, 2 polévkovými lžícemi cukru, 1 vanilkovým pudinkem a v dle konzistence tvarohu můžeme přidat trochu mléka. Krok 4: Pečeme na 180°C cca 35-40 minut. Na talíři posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 9. 9. 2009

Poznámka autorky Paprika

Recept je výsledkem dnešní improvizace, protože jsem chtěla dělat klasickou žemlovku a zapomněla jsem dát do formy jen 1/2 směsi a dala tam všechno. Na vrchní vrstvu jsem už neměla suroviny ani místo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jakožemlovka s jablky a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32WA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jakožemlovka s jablky a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32WA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

casino: Prečo žemľovka jedine z vianočky ? Robila som raz a nikomu príliš nechutila. Je to vec chuti.;-)

No, pokud žemlovka, tak jedině z vánočky!:yes::yes::yes::-)
...já přidávám i 2 ždibce másla...

Market, ani ty nemáš soucit, ale hodí se to. Babina mi ruce utrhne;-):-)):-D:yes::yes:

Tématické fráze:
zemlbába s jablky a tvarohem, žemlovka s jablky a pudinkem recept, zemlbába s tvarohem, žemlovka z vánočky, babiččiny recepty jablková žemlovka, zemlbába s jablky a tvarohem video, žemlovka z vánočky s pudinkem, žemlovka s jablky a pudinkem, žemlovka s tvarohem jablky a pudinkem, recepty apetit jablkova zemlovka, žemlovka s jablky video, žemlovka apetit, vánočka s pudinkem, žemlovka z vánočky s tvarohem, moučník s jablky a tvarohem, žemlovka s jablkama a tvarohem a pudinkem, krouhač jablek, žemle s jablky, moucnik s tvarohem a jablky, zemlbába s tvarohem recept

Suroviny:
vánočka, vejce, mléko, jablko, tvaroh, pudink vanilkový, cukr, cukr vanilkový, cukr skořice, sůl

Přidat fotografie receptu