Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr se zeleninou z parního hrnce

Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce chutná skvěle. Na závěr ji ještě posypeme opečenou řeřichou a pancettou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Velké kusy zeleniny nakrájíme na menší kousky. Rybu pokapeme citronovou šťávou a před vařením ji osolíme a opepříme (můžeme přidat i oblíbené koření). Pancettu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Krok 2: Do parního hrnce dáme do jedné nádoby oloupané brambory nakrájené na čtvrtky. Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer, ředkvičky, pórek, kukuřici, zkrátka tvrdší zeleninu. Vše dáme vařit. Krok 3: Po 10 minutách přidáme růžičky květáku, hrášek, cuketu a na klínky nakrájenou cibuli. Krok 4: Do druhého dílu dáme pečící papír, položíme na něj snítky bylinek a porce kapra. Vše společně vaříme ještě asi 15 minut. Ke konci přidáme prohřát červenou řepu. Krok 5: Na talíři vše posypeme pancettou s výpekem a posypeme řeřichou.

TIP: Jak používat parní hrnec

Zveřejněno 19. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr se zeleninou z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Yjl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr se zeleninou z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Yjl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, brambory, zelenina, řepa červená, cibule červená, rozmarýn, tymián, šalvěj, pancetta, máslo, citron, sůl, pepř mletý, řeřicha

Přidat fotografie receptu