Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pusinky s lískovými oříšky

Bílkové cukroví je křehké, nadýchané a jemné. Sníh vyšlehaný s cukrem doplníme mletými oříšky, který mu dodají chuť a také zajímavou vzhledovou strukturu. Nahoru každé pusinky dáme ještě jeden celý oříšek, který při zakousnutí příjemně křupne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po malých dávkách přidáváme krupicový cukr a zašleháme ho do sněhu. Nakonec opatrně zapracujeme mleté lískové oříšky. Krok 2: Na plech dáme pečicí papír a hmotou naplněnou v cukrářském sáčku vytváříme malé bochánky, které ozdobíme lískovým oříškem. Krok 3: Plech vložíme do trouby a sušíme při 100 °C asi přibližně 2 hodiny.  Kdo má rád, může cukroví pocákat čokoládou.

TIP: Jak upéct křehké sněhové pusinky

Zveřejněno 20. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pusinky s lískovými oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwNx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pusinky s lískovými oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwNx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr krupice, ořechy lískové mleté, oříšky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu