Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí hřbet od Mazláka

Nepečený kakaový srnčí hřbet s piškoty je oblíbený dezert, který zvládnete připravit bez trouby. Spojení kakaového krému a piškotů s vůní rumu vytváří neodolatelnou pochoutku, kterou ocení malí i velcí mlsouni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mazlak mazlak

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min 1. den chlazení v lednici

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, 1. den chlazení v lednici)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tuk rozpustíme, nesmí se vařit, měl by mít teplotu, aby na dotek prstu nepálil. Krok 2: Vyšleháme vejce, cukr a škrobovou moučku. Pak postupně přidáváme teplý tuk, jemně mleté ořechy, kakao, tresť a vymícháme do hladka. Krok 3: Formu srnčího hřbetu vyložíme fólií a pak střídavě vrstvíme kakaovou hmotu a piškoty. Piškoty klademe podélně s formou a je možné je ještě trochu zakápnout rumem. Povrch zakončíme kakaovou hmotou. Krok 4: Vložíme do lednice a necháme den ztuhnout a uležet. Pak hřbet vyklopíme z formy a krájíme napříč jako řezy.

TIP: Srnčí hřbet sladký, slaný i nepečený

Zveřejněno 20. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí hřbet od Mazláka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpByr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí hřbet od Mazláka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpByr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuk, cukr moučkový, ořechy vlašské, kakao holandské, vejce, rum, piškoty dlouhé, moučka škrobová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu