Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné cukroví

Křehké mandlové cukroví krásně voní díky použité směsi koření, které mu zároveň dodává výraznou chuť. Po upečení cukroví ozdobíme hořkou a bílou čokoládou. Pečeme ho na Vánoce jako zajímavé zpestření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na vál nasypeme mouku, nastrouhané mandle, cukr, kypřicí prášek a vše promícháme. Krok 2: Přidáme skořici, špetku muškátového květu, zázvoru, roztlučeného anýzu a hřebíčku. Pak přidáme kousky změklého másla, žloutky a rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 60 minut v chladu. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Pak těsto vyválíme, vykrájíme z něj hvězdičky nebo jiné tvary a skládáme na plech s pečicím papírem. Krok 4: Pečeme dozlatova. Po vychladnutí ozdobíme čokoládou a podáváme.

TIP: Další oblíbené cukroví

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQgB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQgB

Marie

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, cukr moučkový, máslo, kypřící prášek, mandle strouhané, skořice, květ muškátový, anýz, zázvor, koření hřebíček, čokoláda bílá, čokoláda hořká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu