Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugátové cukroví

Rozšiřte svou nabídku vánočního cukroví o tato lahodná nugátová srdíčka. Připravíte je velmi snadno a jistě zmizí ze stolu, než se nadějete, chutnají totiž opravdu výborně. Díky čokoládové polevě jsou i pěkná na pohled.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí v lednici

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí v lednici)

Suroviny pro 60 kusů

60kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rozměklé máslo důkladně prošleháme s moučkovým cukrem, vmícháme žloutek, hladkou mouku a nakonec rozpuštěný nugát. Vše promícháme tak, aby vzniklo krásně hladké těsto, které necháme asi 2 hodiny v lednici ztuhnout. Krok 2: Pak ho vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme srdíčka, která vyrovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10-15 minut. Krok 3: Vychladlá upečená srdíčka potřeme pomocí štětečku rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou podle fantazie.

TIP: Jak na domácí nugát

Zveřejněno 22. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5j5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5j5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Nugát? Ten se ještě prodává? Já ho neviděla už spoustu let - kdysi jsme si v cukrárně koupili vždy celou 1 kg krabici a postupně ujídali. Byl moc dobrý a finančně dostupný.

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, žloutek, mouka hladká, oříškový nugát, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu