Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masarykovo cukroví

O tradičním staročeském cukroví plném ořechů se traduje, že bylo tatíčka Masaryka nejoblíbenější. A tím se může stát i pro vás. Je křehké, máslové, křupavé díky oříškům a sladké po obalení ve vanilkovém cukru.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 12 min

52 min (40 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Celé ořechy namočíme nejlépe přes noc do vody, alespoň na 2 hodiny. Druhý den je nasekáme nahrubo a z ořechů, másla, mouky, žloutku a krupicového cukru vypracujeme těsto.  Krok 2: Z těsta vytvarujeme válečky o průměru asi 4 cm a ty dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice, aby se nám s nimi lépe pracovalo. Krok 3: Válečky potom nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Plátky dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 12-15 minut, až začnou kolečka mírně hnědnout.  Krok 4: Moučkový cukr smícháme v misce s vanilkovým cukrem a v této směsi ještě teplé cukroví obalíme.

TIP: Jak vyrobit domácí vanilkový cukr

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgNJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgNJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ořechy vlašské, máslo, mouka hladká, žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu