Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová rybí polévka se smetanou

Rybí polévku si povětšinou dopřáváme pouze ke štědrovečerní večeři. Krémová rybí polévka je opravdu výživná, plná zeleniny a zachutná i těm, kteří rybám úplně neholdují. Polévce dodá zajímavou chuť muškátový květ.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme jíšku. Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a restujeme do zežloutnutí. Krok 2: Rybu vložíme do studené vody. Osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list víno a zeleninu. Povaříme do měkka a scedíme. Krok 3: Vývar zahustíme jíškou, povaříme zhruba 20 minut a poté již nevaříme a zjemníme smetanou, která musí mít pokojovou teplotu. Krok 4: Zeleninu a rybí maso pokrájíme, přidáme do vývaru a dochutíme muškátovým květem. Krok 5: Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou a nakrájenou pálivou papričkou.

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová rybí polévka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkVxJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová rybí polévka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkVxJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, zelenina kořenová, kapustičky, víno bílé, máslo, mouka hladká, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, petrželka, paprika kozí roh pálivá, květ muškátový, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu