Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka s kurkumou

Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám využít zbylé rybí skelety ve výborné syté polévce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Skelet z ryby obvaříme ve slané vodě 20 minut. Z vařené kostry odstraníme páteř a velké kosti.
Papriku nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme. Krok 2: Do misky dáme obrané maso, žloutek a vše rozmixujeme, tím se zbavíme malých kostí. Přidáme sůl, koření, petrželku, nakrájenou papriku a solamyl. Krok 3: Z bílku ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do masové směsi. Podle potřeby přidáme strouhanku. Děláme malé kuličky. Krok 4: V hrnci na másle osmahneme nakrájenou zeleninu. Zalijeme 1 litrem vývaru z ryb a vaříme 15 minut. Poté přidáme knedlíčky, vaříme dalších 5 minut a na konec přidáme nakrájené jikry, mlíčí a ještě povaříme 5 minut.

TIP: Jak na skvělou rybí polévku

Zveřejněno 21. 11. 2024

Poznámka autorky Handour

Kdo chce použije z kapra kostru a ještě hlavu. Hlavu bez skřelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka s kurkumou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpBzr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka s kurkumou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpBzr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, sůl, kurkuma, maso, vejce, petrželka, solamyl, strouhanka, sůl, pepř mletý, květ muškátový, paprika čerstvá červená, mrkev, celer, cibule, hrášek, máslo, sůl, pepř mletý, vývar masový, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu