Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická kuřecí játra

Kuřecí játra jsou bohatá na vitamíny a živiny a jsou jednou z velice oblíbených a dostupných surovin z vnitřností. Klasiku české kuchyně tak můžeme spojit s exotickými chutěmi a dodat jim kořeněnou chuť Indie.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na kousky. Lžíci oleje smícháme s citronovou šťávou, lžičkou chilli a čerstvým koriandrem. Touto marinádou přelijeme játra a promícháme. Krok 2: Omáčku připravíme smícháním jogurtu, prolisovaného česneku, rajčatové pasty a nastrouhaného zázvoru. Krok 3: Dochutíme solí, kořením garam masala a kurkumou a rozředíme horkou vodou. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme připravená játra. Krok 4: Pak přelijeme jogurtovou omáčkou a prohříváme asi 7 minut, dokud nejsou hotová.

TIP: Indický naan jako jednoduchá příloha

Zveřejněno 24. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická kuřecí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6w9W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická kuřecí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6w9W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, olej, šťáva citronová, chilli, sůl, koriandr čerstvý, jogurt bílý, česnek, pasta rajčatová, zázvor čerstvý, kurkuma, koření garam masala, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu