Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesné vanilkové rohlíčky

Zdravější varianta oblíbených vanilkových rohlíčků je méně sladká. V těstě jsou opražené ovesné vločky, takže o lehce oříškovou chuť nepřijdete. Pokud jste příznivci zdravějšího cukroví, tyhle rohlíčky vás mile překvapí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 50 porcí

50porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jemné ovesné vločky opražíme na pánvi. Z vychladlých opražených vloček a ostatních surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně hodinu (ale lépe přes noc) v lednici odpočinout.  Krok 2: Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pokud se těsto lepí na prsty, můžeme pracovní plochu podsypat moukou. Osvědčený je též teflonový plech určený  přímo na rohlíčky. Rohlíčky jsou všechny stejně velké a snadno se vyklopí.  Krok 3: Pečeme zhruba 8–10 minut při 180–190 °C. Jakmile začnou okraje rohlíčků růžovět, plech vyjmeme. Krok 4: Ještě teplé rohlíčky pocukrujeme nebo obalíme v cukru.

TIP: Desatero rad na téma vanilkové rohlíčky

Zveřejněno 25. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

Kdo nemá rád rohlíčky moc sladké, rohlíčky pocukruje až po vychladnutí, cukr se na ně tolik nenalepí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2r7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2r7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vločky ovesné jemné, tuk hera, vejce, žloutek, mouka hladká, ořechy vlašské, cukr, kypřící prášek do pečiva, cukr

Přidat fotografie receptu