Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové trubičky s karamelovým krémem

Křehké ořechové trubičky plněné sametově hladkým karamelovým krémem jsou dokonalou pochoutkou pro milovníky sladkého. Tento dezert, který spojuje intenzivní chuť ořechů s lahodnou sladkostí karamelu, se skvěle hodí na slavnostní stůl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 35 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na krém vyšleháme máslo s cukrem a karamelem. Krok 2: Těsto:
Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto a necháme hodinu odpočinout. Krok 3: Těsto vyválíme na plát silný 3 mm. Plát rozkrájíme na čtverečky, které navineme na malé, kovové trubičky (dávám dva čtverečky na jednu trubičku, kousek od sebe, ale dá se dělat trubička delší, přes celou formičku). Povrch těsta na trubičce potřeme bílkem a namočíme do mletých ořechů. Krok 4: Ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 8-10 minut. Krok 5: Prochladlé trubičky naplníme krémem.

TIP: Oříškové trubičky - návod k přípravě

Zveřejněno 25. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové trubičky s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7Bl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové trubičky s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7Bl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, ořechy vlašské, cukr vanilkový, skořice, máslo, cukr moučkový, karamel, bílek, ořechy mleté

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu