Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s kaparovou omáčkou

Losos patří mezi výživnou rybu, která však má lehkou stravitelnost. Filet ochucený kořením a citronem stačí doplnit dušenou zeleninou a výraznou, ale jemnou omáčkou ze smetany a kaparů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvičku dáme malý kousek másla a mrkev krátce osmahneme, lehce podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme. V polovině dušení přidáme hrášek a kukuřici, společně dusíme, až se vydusí všechna tekutina. Krok 2: Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozležet. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a lososa opečeme z každé strany dozlatova. Ke konci opékání dáme na každou porci slabí pláteček másla. Rybu vyjmeme a uchováme v teple. Krok 3: Do pánve, kde jsme opékali rybu, vlijeme šťávu z půlky citronu, po 30 sekundách přidáme smetanu a kapary. Vše prohřejeme, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.

TIP: Kapary v naší kuchyni

Zveřejněno 26. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s kaparovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2jG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s kaparovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R2jG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, olej, sůl mořská, pepř mletý, citron, smetana ke šlehání, kapary, máslo, mrkev, kukuřice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu