Kakaové miniořechy
Kakaové miniořechy plněné máslovým krémem skvěle doplní vaši kolekci vánočního cukroví. Nejlépe chutnají pěkně odleželé, upečte je tedy v předstihu, nejlépe v prvním adventním týdnu, a plňte až v tom posledním.
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto důkladně propracujeme a vzniklé těsto zabalíme do potravinové fólie. Uložíme na 24 hodin do lednice.
Krok 2: Z odleželého těsta odebíráme kousky a plníme jimi
kovové formičky na ořechy nebo silikonovou formu. Krok 3: Formičky s těstem klademe na plech a pečeme na 170 °C asi 15 minut. Krok 4: Po upečení je necháme vychladnout a slepujeme ořechovým krémem. Krok 5: Na ořechový krém vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem do nadýchané pěny. Cukr by se měl úplně rozpustit. Nakonec do pěny vmícháme mleté ořechy a kápneme trochu rumového aroma. Krok 6: cukroví uchováváme v uzavřené nádobě v chladné místnosti.
kovové formičky na ořechy nebo silikonovou formu. Krok 3: Formičky s těstem klademe na plech a pečeme na 170 °C asi 15 minut. Krok 4: Po upečení je necháme vychladnout a slepujeme ořechovým krémem. Krok 5: Na ořechový krém vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem do nadýchané pěny. Cukr by se měl úplně rozpustit. Nakonec do pěny vmícháme mleté ořechy a kápneme trochu rumového aroma. Krok 6: cukroví uchováváme v uzavřené nádobě v chladné místnosti.
Zveřejněno 26. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové miniořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vWN
Moje poznámka
Kakaové miniořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vWN
Nejnovější recepty
Dubajská čokoláda
Přidáno před 3 hodinami
Lososová pomazánka mezi krekry
Přidáno před 17 hodinami
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno 25. 11. 2024 18:43
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno 25. 11. 2024 18:20
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno 25. 11. 2024 18:11
Parmazánové košíčky
Přidáno 25. 11. 2024 18:00
Přečtěte si
Nejnovější články
VIDEO: Dubajská čokoláda podle tohoto receptu voní pistáciemi a její přípravu zvládne podle návodu každý
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ukecana před 47 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ukecana před 47 minutami
Zapečený špenát s brambory a vejcem
Elivet před 5 hodinami
Brasírovaná hovězí žebra
Lucie1001 před 5 hodinami
Hovězí nudličky s houbami - GlutenFree
Moanka před 6 hodinami
Litý perník
Lelilie před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Jaanis před 10 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Wanilor před 11 hodinami
Kuřecí čína
Jandice před 13 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Tereziena před 14 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
vejce,
kakao,
skořice,
máslo,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
rumové aroma
Komentáře