Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeský kapr

Snadný a rychlý oběd, pokud máte doma zásoby kapra. Potřebujete jen pár základních surovin a do 30 minut je zdravý oběd či večeře na stole. Podkovy z kapra můžete před úpravou na pár hodin namočit do mléka či smetany, jeho chuť se zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jitka540

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na podkovy. Osolíme a obalíme v mouce smíchané s oběma druhy papriky. Potom rychle opečeme po obou stranách na oleji.
  Krok 2: Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a podusíme na másle. Do vymazané zapékací misky dáme porce ryby, poklademe dušenými houbami a posypeme nudličkami kapie. Krok 3: Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut a ozdobíme nasekanými bylinkami. Krok 4: Podáváme s opečenými brambůrky a zeleninovou oblohou.

Zveřejněno 26. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YMg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeský kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YMg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, žampióny, kapie, olej, máslo, mouka hladká, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, čerstvé bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu