Jihočeský kapr
Snadný a rychlý oběd, pokud máte doma zásoby kapra. Potřebujete jen pár základních surovin a do 30 minut je zdravý oběd či večeře na stole. Podkovy z kapra můžete před úpravou na pár hodin namočit do mléka či smetany, jeho chuť se zjemní.
Postup přípravy
Krok 1: Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na podkovy. Osolíme a obalíme v mouce smíchané s oběma druhy papriky. Potom rychle opečeme po obou stranách na oleji.
Krok 2: Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a podusíme na másle. Do vymazané zapékací misky dáme porce ryby, poklademe dušenými houbami a posypeme nudličkami kapie. Krok 3: Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut a ozdobíme nasekanými bylinkami. Krok 4: Podáváme s opečenými brambůrky a zeleninovou oblohou.
Krok 2: Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a podusíme na másle. Do vymazané zapékací misky dáme porce ryby, poklademe dušenými houbami a posypeme nudličkami kapie. Krok 3: Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut a ozdobíme nasekanými bylinkami. Krok 4: Podáváme s opečenými brambůrky a zeleninovou oblohou.
Zveřejněno 26. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeský kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2YMg
Moje poznámka
Jihočeský kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2YMg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Suroviny:
kapr,
žampióny,
kapie,
olej,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
čerstvé bylinky
Komentáře (1)