Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna na červeném víně

Pravidelné zařazování luštěnin do jídelníčku má mnoho benefitů pro náš mikrobiom. Cizrna patří mezi jednu z nejoblíbenějších luštěnin. Stačí přidat zeleninu, rajčatový protlak, dochutit červeným vínem a lahodný pokrm je na stole.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V kastrole na oleji dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Krok 2: Následně přidáme cizrnu bez nálevu, očištěné a na kostičky nakrájené papriky, plechovku krájených rajčat s nálevem, červené víno, sůl a špetku pepře. Podusíme až papriky změknou. Krok 3: Přebytečnou tekutinu vydusíme, směs dochutíme solí, podle potřeby přisladíme. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Na co vše můžete použít cizrnu

Zveřejněno 28. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6YM9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6YM9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna sterilovaná, cibule, protlak rajčatový, rajče drcené, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, víno červené, vývar masový, cukr, sůl, pepř mletý, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu