Cizrna na červeném víně
Pravidelné zařazování luštěnin do jídelníčku má mnoho benefitů pro náš mikrobiom. Cizrna patří mezi jednu z nejoblíbenějších luštěnin. Stačí přidat zeleninu, rajčatový protlak, dochutit červeným vínem a lahodný pokrm je na stole.
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole na oleji dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, krátce orestujeme a podlijeme vývarem.
Krok 2: Následně přidáme cizrnu bez nálevu, očištěné a na kostičky nakrájené papriky, plechovku krájených rajčat s nálevem, červené víno, sůl a špetku pepře. Podusíme až papriky změknou.
Krok 3: Přebytečnou tekutinu vydusíme, směs dochutíme solí, podle potřeby přisladíme. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrna na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YM9
Moje poznámka
Cizrna na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YM9
Nejnovější recepty
Štěpánská vepřová roláda
Přidáno před 3 hodinami
Zimní salát s mrkví a ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Marmeláda z mochyně
Přidáno před 12 hodinami
Marmeláda z liči rajčátek
Přidáno před 12 hodinami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
Přidáno před 15 hodinami
Kmínové tyčinky
Přidáno 27. 11. 2024 18:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Svařák 3x jinak. Překvapte své blízké na vánočních trzích pozváním na vlastní vyladěný svařák, radí národní someliérka
Felix Slováček se na Vánoce těší, ale s přípravou jídla moc nepomáhá: Jsem jen konzument, přijdu a všechno sežeru, říká
Pět tipů na úžasné jedlé dárky: Radost udělá domácí likér, sirup na přípravu svařáku nebo třeba cibulovo-slaninová marmeláda
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechová roláda s mascarpone krémem
wimra před 2 hodinami
Bramborová savojská polévka
wimra před 2 hodinami
Pečené brambory s česnekem, slaninou a volským okem
wimra před 2 hodinami
Rajská omáčka
Darwin před 6 hodinami
Plněné perníčky s ledovou polevou
Verka22 před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
Wikki před 9 hodinami
Losos na bylinkovém másle
Kdyzjehlad před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
arabam před 10 hodinami
Brokolicová polévka
wimra před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Verka22 27. 11. 2024 20:08
Suroviny:
cizrna sterilovaná,
cibule,
protlak rajčatový,
rajče drcené,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
víno červené,
vývar masový,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
olej,
petrželka
Komentáře