Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehká jablečná buchta

Lahodná jablečná buchta z křehkého těsta se šťavnatou náplní z tvarohu, sýra a smetany je výborný dezert k nedělní kávě. Na povrchu pěkně křupe dozlatova upečená drobenka s kokosovými sušenkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept219

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku, Heru, moučkový cukr, 1 vejce a citronovou kůru promícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut odležet do lednice. Krok 2: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a zakapeme šťávou z půlky citronu, aby nezhnědla. Krok 3: Zbylá dvě vejce ušleháme s krupicovým cukrem do pěny. Tvaroh rozmícháme se smetanovým sýrem, vmícháme do něj pomalu vaječnou směs a nakonec i ušlehanou šlehačku. Krok 4: Troubu včas rozehřejeme na 170-190 °C. Kokosové sušenky rozdrtíme, smícháme s moukou, rozpuštěným máslem, cukrem a uděláme drobenku. Krok 5: Koláč posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 1. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrYNl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrYNl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, vejce, citron, jablko, cukr krupice, tvaroh, sýr smetanový, smetana, sušenky, mouka hladká, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu