Vánoční svařák
K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v klidu domova. Ať už z bílého nebo červeného vína, svařák vám jistě zachutná.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme omytou kůru z 1 citronu, 1 badyán, 1 svitek skořice, 4 hřebíčky a povaříme pět minut. Vmícháme a rozpustíme krupicový cukr, vlijeme červené víno a zahřejeme pod bod varu.
Krok 2: Koření a kůru odstraníme, svařák rozdělíme do sklenic. Můžeme podávat doplněné plátkem pomeranče.
Krok 3: Jablečnou šťávu přivedeme k varu. Vmícháme oloupaný a překrájený kousek zázvoru, citronovou kůru, několik hřebíčků a rozpustíme krystaly hnědého cukru. Vlijeme bílé víno, zahřejeme pod bod varu, ale nevaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme na plátky nakrájené jablko a pomerančový likér. Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty.
Zveřejněno 2. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Moje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Nejnovější recepty
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 4 minutami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 15 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 23 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Suroviny:
víno bílé,
víno červené,
šťáva jablečná,
voda,
cukr krupice,
cukr hnědý,
citron,
pomeranče,
jablko,
likér pomerančový,
zázvor,
skořice,
koření hřebíček,
badyán,
máta
Komentáře