Vánoční svařák
K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v klidu domova. Ať už z bílého nebo červeného vína, svařák vám jistě zachutná.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme omytou kůru z 1 citronu, 1 badyán, 1 svitek skořice, 4 hřebíčky a povaříme pět minut. Vmícháme a rozpustíme krupicový cukr, vlijeme červené víno a zahřejeme pod bod varu.
Krok 2: Koření a kůru odstraníme, svařák rozdělíme do sklenic. Můžeme podávat doplněné plátkem pomeranče.
Krok 3: Jablečnou šťávu přivedeme k varu. Vmícháme oloupaný a překrájený kousek zázvoru, citronovou kůru, několik hřebíčků a rozpustíme krystaly hnědého cukru. Vlijeme bílé víno, zahřejeme pod bod varu, ale nevaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme na plátky nakrájené jablko a pomerančový likér. Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty.
Zveřejněno 2. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Moje poznámka
Vánoční svařák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YOp
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 1 hodinou
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na kari
Hanina65 před 33 minutami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 5 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 5 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 5 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 5 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 6 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 7 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Hanina65 před 7 hodinami
Roštěná na celeru
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
víno bílé,
víno červené,
šťáva jablečná,
voda,
cukr krupice,
cukr hnědý,
citron,
pomeranče,
jablko,
likér pomerančový,
zázvor,
skořice,
koření hřebíček,
badyán,
máta
Komentáře