Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční svařák

K Vánocům patří i svařené víno, které krásně voní kořením, a v chladném počasí dobře zahřeje. Vychutnat si ho můžeme na vánočních trzích, ale připravit ho můžeme i v klidu domova. Ať už z bílého nebo červeného vína, svařák vám jistě zachutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme omytou kůru z 1 citronu, 1 badyán, 1 svitek skořice, 4 hřebíčky a povaříme pět minut. Vmícháme a rozpustíme krupicový cukr, vlijeme červené víno a zahřejeme pod bod varu. Krok 2: Koření a kůru odstraníme, svařák rozdělíme do sklenic. Můžeme podávat doplněné plátkem pomeranče. Krok 3: Jablečnou šťávu přivedeme k varu. Vmícháme oloupaný a překrájený kousek zázvoru, citronovou kůru, několik hřebíčků a rozpustíme krystaly hnědého cukru. Vlijeme bílé víno, zahřejeme pod bod varu, ale nevaříme. Krok 4: Nakonec vmícháme na plátky nakrájené jablko a pomerančový likér. Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty.

TIP: Další oblíbené recepty na svařené víno

Zveřejněno 2. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční svařák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9YOp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční svařák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9YOp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
víno bílé, víno červené, šťáva jablečná, voda, cukr krupice, cukr hnědý, citron, pomeranče, jablko, likér pomerančový, zázvor, skořice, koření hřebíček, badyán, máta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu