Marmeláda z liči rajčátek
Liči rajčátka pocházejí z Jižní Ameriky. Drobné červené plody, podobné rajčátkům, jsou lehce sladkokyselé a osvěžující. Svojí chutí připomínají chuť višní s rajčatovým nádechem. Připravit z nich můžete marmeládu, kterou zužitkujete i v zimních měsících.
Postup přípravy
Krok 1: Liči rajčátka omyjeme. Jablka oloupeme a nastrouháme.
Krok 2: Rajčátka dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Lehce povaříme, aby se snáz pasírovala.
Krok 3: Poté rajčátka propasírujeme a do hrnce vrátíme jenom šťávu. Pokud máme lis, můžeme rovnou vylisovat čistou šťávu.
Krok 4: Přidáme jablka a povaříme. Jablka můžeme nechat takto, nebo ještě rozmixovat.
Krok 5: Připravený základ smícháme s pektinem a povaříme ještě cca 5 minut.
Krok 6: Na chladném talířku vyzkoušíme konzistenci, pokud je marmeláda řídká, přidáme trošku kyseliny citronové.
Krok 7: Horkou marmeládu plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme sterilovanými víčky a otočíme dnem vzhůru vychladnout.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z liči rajčátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEjB
Moje poznámka
Marmeláda z liči rajčátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEjB
Nejnovější recepty
Zimní salát s mrkví a ořechy
Přidáno před 3 hodinami
Marmeláda z mochyně
Přidáno před 6 hodinami
Marmeláda z liči rajčátek
Přidáno před 6 hodinami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
Přidáno před 9 hodinami
Kmínové tyčinky
Přidáno před 23 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
Přidáno 27. 11. 2024 14:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Svařák 3x jinak. Překvapte své blízké na vánočních trzích pozváním na vlastní vyladěný svařák, radí národní someliérka
Felix Slováček se na Vánoce těší, ale s přípravou jídla moc nepomáhá: Jsem jen konzument, přijdu a všechno sežeru, říká
Pět tipů na úžasné jedlé dárky: Radost udělá domácí likér, sirup na přípravu svařáku nebo třeba cibulovo-slaninová marmeláda
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka
Darwin před 30 minutami
Plněné perníčky s ledovou polevou
Verka22 před 2 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
Wikki před 3 hodinami
Losos na bylinkovém másle
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
arabam před 4 hodinami
Brokolicová polévka
wimra před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Verka22 před 21 hodinami
Vepřové výpečky II
Aknytsirk před 22 hodinami
Sádlo z trouby bez míchání
Tessyie před 22 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Rozmarynka před 23 hodinami
Suroviny:
rajče,
jablko,
cukr krystal,
pektogel,
kyselina citronová
Komentáře