Hvězdný sacher
Tento krásný vánoční dort skvěle chutná díky čokoládě a meruňkové marmeládě. Čokoládu přidáme do korpusu a použijeme ji i na závěr jako polevu. Vánoční atmosféru dort navodí díky pěkným vánočním ozdobám z marcipánu.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 175 °C. Připravíme dortovou formu o průměru 24 cm nebo menší, vymažeme ji tukem a vysypeme moukou.
Krok 3: Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Stačí obyčejná čokoláda na vaření, ale čím kvalitnější, tím bude dort lepší. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny. Z bílků, špetky soli a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme dohromady a nakonec pomalu přisypeme hladkou mouku.
Krok 4: Těsto není tekuté a musí být pevně našlehané. Naneseme ho do připravené formy a pečeme zhruba 45 minut. Poté necháme vychladnout.
Krok 5: Vychladlý korpus prořízneme napůl a potřeme marmeládou. Celý korpus pak potřeme marmeládou ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.
Krok 6: Poté hotový dort vyndáme z lednice, na válu zpracujeme marcipán na tenké těsto, z kterého vykrajujeme vánoční tvary dle fantazie. Můžeme jej ozdobit i jinými sladkostmi (cukrovými perličkami, vločkami).
Zveřejněno 2. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hvězdný sacher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2pE
Moje poznámka
Hvězdný sacher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2pE
Nejnovější recepty
Zelné placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Brownies balíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtové hvězdičky s višňovým želé
Přidáno před 4 hodinami
Hvězdný sacher
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí paličky teriyaki s brokolicí a mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z tresky a la losos
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší svařené víno krok za krokem: Chuťově skvělý nápoj zaručí jen kvalitní víno, s kořením můžete experimentovat
Vanilkové rohlíčky skladujte v dobře uzavřené nádobě v chladu a temnu. V mrazáku výjimečně a ve speciálním obalu
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kolínky
Lucie1001 před 6 minutami
Slané tvarohové tyčinky
Brumaire před 43 minutami
Pohanka na žampionech
wimra před 1 hodinou
Kerblíková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pečená kuřecí stehýnka s bobkovým listem a sušenými houbami
trdlo před 2 hodinami
Dančí krk na smetaně
tara23 před 2 hodinami
Jablečná bábovka
masmej před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Lukáš před 4 hodinami
Čistící detoxikační salát
jimin.park před 4 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Macek2511 před 4 hodinami
Suroviny:
čokoláda na vaření,
cukr krupice,
sůl,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
mouka hladká,
čokoláda na vaření,
marmeláda,
tuk,
mouka,
marcipán
Komentáře