Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky

Uzená kachní prsa jsou opravdová lahůdka. Jejich delikátní chuť dobře vynikne v kombinaci s bramborovými noky a dušeným zelím. Zelí obarvíme šťávou z červené řepy, tím získá velmi zajímavý vzhled.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uzená kachní prsa lehce potřeme medem a posypeme kmínem. Dáme je do pekáčku, přilijeme olej a trochu podlijeme. Dáme do trouby a pečeme při 160 °C. Vůbec nesolíme. Krok 2: Pečeme podle potřeby 30-40 minut. Často přeléváme, aby medová krusta nebyla moc tmavá.  Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme, osmažíme na troše oleje, přidáme nakrájené zelí a podusíme doměkka. Při dušení přidáme trochu šťávy z červené řepy, zelí získá růžovou barvu. Dochutíme kmínem a solí. Krok 4: Podáváme s bramborovými noky.

Zveřejněno 3. 12. 2024

Poznámka autora poslirecept

Kupujeme je v Makru, ale můžeme je vyudit i doma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZo4

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZo4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kachní, med tekutý, kmín celý, olej, zelí hlávkové, olej, cibule, sůl, kmín celý, řepa červená

Přidat fotografie receptu