Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové hříbky

Zpestřete sváteční stůl pěknými a roztomilými hříbky. Stačí vytvarovat nožky hříbků, z obarveného těsta i kloboučky a po upečení je slepit bílkem. Cukroví je nejen pěkné na pohled, díky křehkému mandlovému těstu i skvěle chutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kasikova.ver

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby zaschnutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby zaschnutí )

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mandle dáme dvakrát po sobě na pár minut do vařící vody, aby se uvolnila slupka. Slupky oloupeme a mandle necháme oschnout. Krok 2: Nameleme je najemno. Smícháme mandle, moučkový cukr a 2 bílky. Z hmoty odebereme 2/3 a z tohoto množství vytvarujeme malé soudečky jako nohy hříbku. Do zbylé 1/3 těsta přidáme kakao a tvoříme kloboučky. Krok 3: Vše dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě na 120 °C 20-25 minut. Necháme je vychladnout a poté slepujeme k sobě zbylým bílkem. Krok 4: Před podáváním je necháme dosušit den o pokojové teplotě.

Zveřejněno 4. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Yq3

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Yq3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mandle, cukr moučkový, bílek, kakao holandské

Přidat fotografie receptu