Postup přípravy
Krok 1: Na vále smícháme hladkou mouku, 125 g moučkového cukru, změklé máslo, žloutek, pár kapek aroma, trochu nastrouhané kůry z pomeranče a likér. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Krok 2: Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 3 mm a vykrájíme z ní jazýčky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: V troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova asi 7-8 minut.
Krok 4: Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme zbylý moučkový cukr a vymícháme polevu.
Krok 5: Vychladlé jazýčky potřeme polevou, ozdobíme kandovanou kůrou a po zaschnutí podáváme.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Moje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
pomeranče,
citronové aroma,
kůra pomerančová,
likér pomerančový
Komentáře (1)