Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anýzová kolečka

Anýz je jedním z typického koření, které nesmí o Vánocích v cukroví chybět. Dodává pokrmům specifickou vůni a chuť. Nadýchané těsto tvarujeme do malých kupiček, které ozdobíme kandovaným ovocem nebo ořechem a upečeme dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty. Krok 2: Vyndáme mísu z lázně a dále šleháme do zchladnutí. Do pěny vmícháme opatrně podrcený anýz a hladkou mouku promíchanou se škrobovou moučkou. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou hubičkou. Krok 3: Těstem tvoříme malé hromádky na plech vystlaný pečicím papírem. Necháváme mezi nimi dostatečný prostor, nabydou, aby se neslepily. Nahoru dáme kousek ovoce nebo ořechu a upečeme v troubě při 170-180 °C přibližně 12-15 minut, dozlatova. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.

TIP: Anýz v naší kuchyni

Zveřejněno 8. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anýzová kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Mxw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anýzová kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Mxw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mletý anýz, mouka hladká, moučka škrobová, ovoce kandované, ořechy

Přidat fotografie receptu