Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burizonové hrudky

K přípravě burizonových hrudek stačí pár surovin. Základem je karamel z cukru, který dochutí sladké kondenzované mléko a máslo. Po vmíchání malých burizonů pak tvarujeme hromádky do košíčků. Zvládne je určitě každý, odměna je sladká.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cukr odvážíme, nasypeme do teflonové pánve a na mírném ohni ho za stálého míchání rozpustíme na karamel. Krok 2: Potom postupně střídavě přidáváme kousky másla a kondenzované mléko. Vše dohladka rozmícháme, pozor, aby se směs nepřipálila. Odstavíme z ohně a přisypeme rýžové burizony. Vše znovu řádně promícháme. Krok 3: Směs tvarujeme do hrudek pomocí dvou lžiček a vkládáme je do papírových košíčků. Necháme ztuhnout. Můžeme je jíst ihned.

TIP: Sladké hrudky můžete připravit také z mandlí

Zveřejněno 8. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burizonové hrudky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5Bo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burizonové hrudky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5Bo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krystal, mléko kondenzované slazené, máslo, burizony

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu