Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhová roláda

Pokud vám z pečení vánočního cukroví zbyly bílky, upečte z nich sněhovou roládu nadýchanou jako obláček. Je tak rychlá, že ji stihnete připravit jen pár hodin před příchodem návštěvy. Sněhovou roládu je nejlepší sníst co nejrychleji.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bílky společně s krupicovým cukrem ušleháme do tuhé pěny. Pak postupně zašleháme moučkový cukr se škrobem a vinný ocet. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem, stěrkou na něj rozetřeme sněhové těsto a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 25–30 minut. Krok 3: Upečený korpus vyndáme z trouby, položíme na něj další pečicí papír, překlopíme a spodní papír z plátu opatrně sloupneme. Takto necháme vychladnout. Krok 4: Smetanu ušleháme dotuha, vmícháme cukry a náplň rozetřeme po upečeném vychladlém plátu. Krok 5: Opatrně svineme do rolády, pocukrujeme a necháme chvíli vychladit. Můžeme ozdobit lineckým cukrovím.

TIP: Retro bílkové zákusky

Zveřejněno 6. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvl4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvl4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr krupice, cukr moučkový, škrob kukuřičný, ocet vinný bílý, smetana, cukr moučkový, cukr vanilkový,

Přidat fotografie receptu