Sněhová roláda
Pokud vám z pečení vánočního cukroví zbyly bílky, upečte z nich sněhovou roládu nadýchanou jako obláček. Je tak rychlá, že ji stihnete připravit jen pár hodin před příchodem návštěvy. Sněhovou roládu je nejlepší sníst co nejrychleji.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky společně s krupicovým cukrem ušleháme do tuhé pěny. Pak postupně zašleháme moučkový cukr se škrobem a vinný ocet.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem, stěrkou na něj rozetřeme sněhové těsto a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 25–30 minut.
Krok 3: Upečený korpus vyndáme z trouby, položíme na něj další pečicí papír, překlopíme a spodní papír z plátu opatrně sloupneme. Takto necháme vychladnout.
Krok 4: Smetanu ušleháme dotuha, vmícháme cukry a náplň rozetřeme po upečeném vychladlém plátu.
Krok 5: Opatrně svineme do rolády, pocukrujeme a necháme chvíli vychladit. Můžeme ozdobit lineckým cukrovím.
Zveřejněno 6. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvl4
Moje poznámka
Sněhová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvl4
Nejnovější recepty
Kanapky s lososem a kaviárem
Přidáno před 7 hodinami
Celerová omáčka s vepřovým masem
Přidáno před 12 hodinami
Kapiový salát
Přidáno před 12 hodinami
Horké maliny
Přidáno před 15 hodinami
Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku
Přidáno před 16 hodinami
Labužnické řízečky
Přidáno 25. 12. 2024 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Vepřové koleno pečené na červeném zelí si ihned oblíbíte: Chuť medu a vůně skořice dělají z české klasiky luxusní pokrm
Sedm nejlepších receptů na snadné jednohubky: Osvěžující šťavnaté z manga, výrazné lososové nebo hermelínové s ořechy
Plněná vejce mimóza: Silvestrovská pochoutka, kterou zvládne připravit každý. Skvěle chutná a máte ji za pár minut
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makovky – šneky
Tonja před 3 hodinami
Kynuté cibuláčky
Tonja před 3 hodinami
Salát ze sterilovaného celeru
Tonja před 3 hodinami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 3 hodinami
Chowder s treskou
Tonja před 3 hodinami
Polévka z pečené brokolice a brambor
Tonja před 4 hodinami
Domácí chleba z říše fantazie
Tonja před 4 hodinami
Čočkový salát s kysaným zelím
Tonja před 4 hodinami
Bulky se sýrem
Tonja před 4 hodinami
Štafetky pro mlsouny
Matea před 4 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
cukr moučkový,
škrob kukuřičný,
ocet vinný bílý,
smetana,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
Komentáře (1)