Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková krtkova roláda

Krtkův dort opět na scéně, avšak v jiné podobě! Roláda plněná lahodným krémem a banánem, co potěší také ty, kteří se musí vyhýbat lepku. Korpus je jen z vajíček a kakaa, které po upečení doplní mascarpone, zakysaná smetana a banán.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si vytvoříme korpus. Žloutky oddělíme do bílků a vmícháme do nich kakao. Z bílků a špetky soli pak vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr a kypřicí prášek. Krok 2: Do sněhu pak opatrně vmícháme žloutkovou směs.
Vzniklé těsto rozetřeme na plech vystlaný pečicím papírem a dáme péct na 160 °C po dobu 15 minut.
Po upečení ještě teplé těsto srolujeme na chvíli do utěrky, než připravíme krém. Krok 3: Ten připravíme společným vyšleháním mascarpone, zakysané smetany a moučkového cukru. Krok 4: Nakonec korpus rozbalíme, potřeme připraveným krémem, přidáme banán a srolujeme do rolády. Tu necháme přes noc odležet v lednici a ráno můžeme podávat.

TIP: Jak správně stočit roládu

Zveřejněno 12. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková krtkova roláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2JR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková krtkova roláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2JR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, kakao holandské, kypřící prášek, sůl, mascarpone, smetana zakysaná, cukr moučkový, banán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu