Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na sladkokyselých hříbkách a čerstvé paprice v pomalém hrnci

Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který ušetří spoustu času. Vepřové maso v něm připravené je krásně měkké a spolu s čerstvou paprikou a hříbky ve sladkokyselém nálevu chutná skvěle. Vychutnejte si ho třeba s rýží.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 265 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 240 min

265 min (25 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, do kterých vmasírujeme sůl a pepř. Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Papriky nakrájíme na silnější proužky a odložíme je stranou na později. Krok 3: Na dno nádoby pomalého hrnce dáme cibuli, česnek, hříbky i s nálevem, vývar a všechno vařečkou promícháme. Krok 4: Do většího kastrolu na rozehřátý olej s máslem dáme prudce orestovat kostky masa. Přendáme je do hrnce na připravený základ a opět všechno promícháme. Krok 5: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 6: 30 minut před koncem vaření přidáme do hrnce nakrájené papriky, hořčici a záklechtku připravenou z vody a hladké mouky. Znovu zamícháme a dovaříme. Krok 7: Na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Krok 8: Jako příloha se hodí rýže, noky nebo těstoviny.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 6. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na sladkokyselých hříbkách a čerstvé paprice v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Y6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na sladkokyselých hříbkách a čerstvé paprice v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Y6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Pěkně jsi navařila, chutnalo by mi. :-K

Pěkný nápad, jak využít zavařené hříbky 😊

Bayta: Marie Svarcova: Oběma moc děkuji:-K

Suroviny:
plec vepřová, houba hřib, paprika, paprika, cibule, česnek, vývar masový, máslo, olej, sůl, pepř mletý, voda, mouka hladká, hořčice plnotučná, petrželka

Přidat fotografie receptu