Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové cukroví

Chcete na Vánoce upéct i jiné cukroví než oblíbenou klasiku? Vyzkoušejte toto zajímavé cukroví z bramborového těsta. Nadýchané cukroví slepované marmeládou provoněnou rumem vám jistě zachutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hladkou mouku, moučkový cukr a nastrouhaný ztužený tuk. Všechny suroviny zpracujeme v hladké jemné těsto. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Krok 3: Na vále posypaném hladkou moukou těsto rozválíme na placku silnou asi 3-4 mm a vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené cukroví rozmístíme na plech a pečeme, dokud nezrůžoví. Krok 4: Upečené kousky necháme vychladnout. Mezitím rozmícháme marmeládu s troškou rumu, aby se lépe roztírala a hezky voněla. Polovinu kousků potřeme a druhou polovinou je přiklopíme. Krok 5: Pocukrujeme moučkovým cukrem, který smícháme s vanilkovým.

TIP: Další oblíbené druhy cukroví

Zveřejněno 9. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Y4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Y4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hladká, cukr moučkový, tuk ztužený, mouka hladká, jahodová marmeláda, rum, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu