Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové cukroví IV

Těsto z jemné smetany ke šlehání je snadné na přípravu, skvěle se tvaruje a po upečení zaručuje dokonale křehké sousto. Ideální pro zdobení, plnění marmeládou či čokoládou, nebo jen tak, v závoji cukru.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirka__oficialni jirka__oficialni

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, změklého másla a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Krok 2: Z těsta vyválíme plát o síle 3-5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 5-8 minut (horkovzduch). Krok 3: Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zveřejněno 7. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové cukroví IV

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n4Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové cukroví IV

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n4Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, šlehačka 33%, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu