Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné tlapky

Tyto kakaové tlapky se od těch tradičních odlišují použitím celozrnné mouky. Ta jim dodá na výživnosti, přičemž chuť zachová, ba i vylepší. O chuť a vůni se postará také spojení medu a hřebíčku, koření, které nesmí na Vánoce chybět.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 hodiny odležení těsta

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 hodiny odležení těsta)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ořechy pomeleme a smícháme je s moukou, kakaem, hřebíčkem, medem, změklým máslem a vejcem. Krok 2: Rukama vypracujeme těsto, které necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny. Krok 3: Poté těsto prsty vtlačíme do formiček na tlapky (není třeba je vymazávat) a upečeme při 180 °C dozlatova (asi 10 minut). Ještě teplé je opatrně vyklepneme z formiček.

TIP: Jak vyklopit tlapky z formiček

Zveřejněno 9. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné tlapky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZ3W

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné tlapky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZ3W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ořechy vlašské, mouka celozrnna pšeničná, kakao, med, koření hřebíček, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu