Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové cukroví

Na vánočním stole nesmí jistě chybět talíř s cukrovím. Pokud hledáte ještě nějaké to zajímavé, které všechny chuťově potěší, jste tu správně. Jemné linecké těsto doplní máslový krém s nugetou a povrch křupavé zdobení z arašídů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 90 kusů

90kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme krátce odpočinout. Z těsta pak vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Krok 2: Vykrájené cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem. Polovinu kousků dáme péct do trouby vyhřáté na 170-180 °C po dobu přibližně 10 minut dozlatova (řídíme se zkušeností dle vlastní trouby). Krok 3: Druhou polovinu vykrájeného cukroví potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme směsí nadrcených nesolených arašídů a krystalového cukru. Cukroví upečeme dozlatova. Krok 4: Upečené tvary k sobě po vychladnutí lepíme krémem z másla a nugety.

TIP: Jak slepovat linecké cukroví

Zveřejněno 10. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYE3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYE3R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, solamyl, bílek, nesolené arašídy, cukr krystal, máslo, nugeta

Přidat fotografie receptu