Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lemon Curd - citronový krém

Tradiční slepování cukroví marmeládou nebo máslovým krémem je jistě nenahraditelné. Vyzkoušejte dát cukroví také novou příchuť, třeba s tímto citronovým krémem, který má svůj původ v Anglii. Je dokonale sladkokyselý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

len.dy

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Štávu z citronů vymačkáme a kůru (jen žlutou část) velmi jemně nastrouhanou a spolu smícháme. Krok 2: Nad parou rozpustíme máslo a cukr spolu s citronovou šťávou a kůrou. Poté přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme zhoustnout. Trvá to přibližně 8 minut. Krok 3: Krém by měl dosáhnout pudinkové konzistence. Jakmile je hotovo, přelijeme jej do čisté sklenice, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.

Zveřejněno 12. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon Curd - citronový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvqM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lemon Curd - citronový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvqM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, máslo, šťáva citronová, cukr krupice, kůra citronová

Přidat fotografie receptu